Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Hvorfra kom Karen Larsdatter Hampe?

En slægtning der også bedriver slægtsforskning, skrev for nogle dage siden til mig og spurgte om jeg kendte til en fælles anes ophav. Vores fælles ane hed Karen Larsdatter med tilnavnet Hampe, og det er indtil videre ikke lykkes mig at finde ud af, hvorfra hun stammer.

Foreløbig ved jeg om hende, at hun i 1776 var tjenestepige på Ore kro nord for Sakskøbing på Lolland, hvor hun blev gravid uden for ægteskab. Sin datter, Anna, fødte hun i Nykøbing Falster i 1777. Seks år senere giftede hun sig med en “skibsmand” Ole Hansen, som hun fik yderligere to døtre med – Elisabeth født i 1785 og Birthe Sophie født og død i 1791. Ole Hansen døde allerede i 1798 ved en drukneulykke da han skulle gå i land fra et skib, og Karen Larsdatter Hampe døde i Nykøbing Falster i 1812 som fattiglem. Angivelsen af hendes alder i de forskellige kilder viser, at hun må være født i perioden 1744-1753.

Men hvorfra kom Karen Larsdatter Hampe – fra hvilket sted, og fra hvilken familie? Det ved jeg endnu ikke. Vi har fundet ud af, at der fandtes en masse personer med kaldenavnet Hampe i Nr. Alslev i 1700-tallet, men ingen Karen, der var datter af en Lars. Der fandtes en Laurs Hampe i Nykøbing Falster, hvis datter, Anna, døde 6 år gammel i 1750. Det kunne godt være Karens far og søster, men Karen selv er der ikke spor af i 1740’ernes Nykøbing. Desværre ser der ud til at være “huller” i kirkebøgerne i Nykøbing Falster netop i den periode hvor Karen skal være født, så selv om vi ikke kan finde hende, kan det ikke udelukkes, at Karen blev født i Nykøbing Falster.

Hvis du støder på oplysninger om Hampe-familien og måske kan bidrage med opklaringen af, hvor Karen kom fra, må du meget gerne efterlade en kommentar eller sende mig en mail.

6 Kommentarer

 1. Vibeke Poulsen

  Jeg ved ikke om du har fundet Karen Larsdatter Hampe født- men
  på opslag 365 Nyk. Falster 1705-1750 bliver Karen, Laurs Hampes datter døbt i 1748.
  Med venlig hilsen, Vibeke

 2. Linda

  Hej Vibeke – det var da som bare pokker… jeg synes ellers at jeg havde ledt kirkebogen godt igennem, men denne Karen har jeg vist overset.

  Det kunne meget vel være den rigtige Karen Laursdatter/Larsdatter Hampe. Hende vil jeg i hvert fald kigge nærmere på.

  Mange tak for hjælpen!

 3. Ulrik Hampe

  Er selv en Hampe så vidt jeg ved findes der uægte Hampe og ikke Uægte Hampe .Jeg er en af de ægte ,og har ledt efter hvor stammer Hampe fra .

  • Linda

   Spændende, Ulrik. Er dine forfædre også fra Falster?

 4. ulrik hampe

  Hejsa linda
  Jeg ved faktisk ikke hvor de stammer fra ,Men kunne være sjovt at vide hvor de stammer fra .

 5. Ulrik

  har fundet et par navne
  Georg Franz Hampe
  Georg Wilhelm Hampe
  Julie Louise Adelaide Morie Wihelmine Hampe
  Madam Hampe
  Leder vider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 alda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑