Da det svenske ArkivDigital en weekend i januar havde et tilbud om at søge gratis i deres kilder, satte jeg mig for at finde ud af lidt mere om Johanna Christina Andersson, min svenske tipoldemors søskende.

Jeg vidste lidt om dem i forvejen, idet bodelingen efter deres mor i 1923 kunne fortælle, hvor de befandt sig på dette tidspunkt;

  1.  Broderen Johan Peter Svensson (68 år) stod som forhenværende jordbruger i Tillberga Hedensberg.
  2. Søsteren Emma Augusta (67 år) skulle være gift med snedkeren Teodor Karlsson og være bosat på Baggensgatan 13 i Kalmar.
  3. Søsteren Anna Lovisa (65 år) skulle være gift med den forhenværende bygmester N. Granqvist og være bosat på Gröndal 3 i Stockholm.
  4. Broderen Sven August Svensson (62 år) stod som pakmester boende Hjärnegatan 8 i Stockholm.
  5. Søsteren Maria Sofia (59 år) var gift med vagtmester Th. Lundqvist og boede i Drottninggatan 80 i Stockholm.
  6. Broderen Karl Gustav Svensson (57 år) var landarbejder i Vesterås.
  7. Søsteren Karin Emilia Svensson (54 år) var ugift, boende Folkungagatan 80 i Stockholm.
  8. Og endelig var broderen Anders Magnus Svensson (52 år) opført som montør, boende Karlsgatan 28 i Vesterås

Bortset fra søsteren Emma Augusta, der boede i Kalmar, var de øvrige søskende rykket længere nordpå til Stockholm, Vesterås (ca. 100 km nordvest for Stockholm) og Tillberga (ca. 12 km nord for Vesterås). Men hvornår var de brudt op fra deres hjemegn? Og hvordan var det ellers gået dem i deres voksne liv? Det ville jeg prøve at finde ud af lidt mere om.

En enkelt weekend var ikke nok, når der var otte søskende der skulle graves frem, så jeg har siden købt en ekstra måneds abonnement. Foreløbig har jeg ‘igennem’ de to ældste søskende, og jeg vil i den kommende tid lave et indlæg for hver af de otte søskende