Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

At invitere til fødselsdag

En frokostsnak på jobbet forleden fik mig til at tænke på et brev til min oldefar, som jeg har i mine gemmer. Brevet er udateret men må være fra en gang i slutningen af 1920’erne.

Brevet lyder således:

 

Brevet til Ove fra hans søster

Brevet til Ove fra hans søster. Klik for at se større udgave.

Kære Broder
Du ønskes hjertelig til Lykke med Fødselsdagen, og alt godt i det kommende Aar. Ja vi ses vel Søndag paa Mors Fødselsdag for vi kommer da hjem. hvordan gaar det med Høsten ude hos jer, her bliver de færdig med at køre ind i Dag. Ja jeg har ikke noget at skrive om vi er raske alle og det haaber jeg ogsaa du er, saa vil jeg ønske dig en glad Fødselsdag, hils Sigvald hvis han kommer ud hos dig. med mange kærlige Hilsner fra os alle din Søster
du skulde snart se at faa dig en Kone saa vi kunde komme til Fødselsdag

Min oldefar, der tituleres “Broder” i brevet her, var Jens Ove Karlsen (kaldenavn: Ove), som havde fødselsdag den 7. september og blev født i 1904. Søsteren der skrev til ham, var Rosa Eline Karlsen, som var født 20 måneder før Ove. Sigvald var en anden bror (født 17 måneder før Rosa).

 

Ove Karlsen sammen med fire andre unge mænd, der står med hinanden i armene som en kæde. Den sidste mand har en lille harmonika med.

Ove Karlsen ses her som nummer to fra venstre – måske med nogle venner eller nogle gutter han tjente med. Jeg gætter på at Ove er i starten af 20’erne, og han ser ud til at nyde sit ungkarleliv. Billede fra et familiefotoalbum.

 

Ove giftede sig som 28-årig i april 1933 med min oldemor Esther, som blot var 18 år gammel på dette tidspunkt. Hun var også gravid med sit første barn, min farfar, som kom til verden knapt tre måneder efter brylluppet. Mon ikke at de fik inviteret familien på fødselsdag i årene herefter? Jeg husker dem i hvert fald som to mennesker der altid gerne ville samle hele familien (og den blev efterhånden stor) til runde fødselsdage og andre mærkedage. Så det var godt, at Ove fik sig en kone!

1 Kommentar

  1. Knud Karlsen

    Hej Linda. Jeg stødte ind i dit opslag på nettet. Dejlig læsning. Jeg er søn af Hans Sigvald Karlsen- bror til Ove Karlsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 alda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑