Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Endnu et skolebillede af min oldemor

Det er skønt når nogen læser min blog og gider at dele oplysninger der kan bidrage til slægtshistorien. Mit indlæg i går om min oldemor og Kaj Munk afstedkom, at jeg fik kendskab til et skolebillede, hvor vi med sikkerhed ved, at Kathrine er med. Det var min mors fætter, der havde en elektronisk kopi liggende på sin computer. Og nu har jeg så også fået en kopi. Det er jeg rigtig glad for.

Kathrine er formodentlig omkring 14 år på det “nye” skolebillede. Billedet må næsten være fra Græshave skole, som var den skole hun gik på, efter at hun havde været forbi Vejleby i to år da hun var 10-12 år gammel. For at prøve at finde ud af, om det er Kathrine der også er med på billedet fra Vejleby Skole, har jeg lavet en ny billedcollage med tre billeder af Kathrine.

3 billeder af Kathrine

Til venstre: Pigen på skolebilledet fra Vejleby, muligvis Kathrine ca. 11 år gammel. I midten: Kathrine ca. 14 år gammel. Til højre: Kathrine ca. 33 år gammel.

Jeg har valgt at erstatte billedet af den 18-årige Kathrine med billedet af den 14-årige Kathrine og sammenligne med det billede, hvor Kathrine er ca. 33 år gammel. Det har jeg gjort, fordi den måde hun holder sit hoved på som 33-årig også ses på billedet fra da hun er 14. Og så er billederne alle sammen hverdagsagtige, taget udendørs, hvorimod billedet af Kathrine som 18-årig (se forrige indlæg) så ud til at være taget i et atelier, hvor hun har iklædt sig særligt pænt tøj og måske sat håret mere pænt end hun gjorde normalt.

Selvom den skrå og lettere nedbøjede hovedhældning ikke helt ses på billedet af pigen fra Vejleby Skole, så mener jeg faktisk stadig – ud fra denne nye collage – at det med stor sandsynlighed er Kathrine.

5 Kommentarer

 1. Benny Schwartz Larsen

  Jeg er enig med dig Linda,–pigen fra Vejleby må være Katrine.
  Har selv boet i Vejleby-(var lærling i brugsen fra 1954 til 1956), og mener at kunne huske at Katrine fortalte, dels at hun havde gået i skole med Kaj Munk, men også, at hun som barn boede i det sidste hus på højre hånd, inden man når Vejleby kirke.
  Iøvrigt levede den navnkundige lærer Wested endnu, og handlede i Vejleby Brugsforening. Han var en lille, helt hvidhåret mand, som boede i en forholsvis nybygget rød villa,som endnu ligger som det første eller andet hus på højre hånd når man kører fra Vejleby til vejen mellem Nakskov og Rødby.Han havde en søn som hed Anton Wested, og var Wienerbarn. Han ejede og drev “Ågård”, som ligger lige over for skolen i Vejleby.

 2. Linda

  Det var da interessante nye oplysninger, Benny. Jeg må forbi Vejleby igen en anden dag når jeg er på Lolland, så jeg kan se, hvor Kathrine boede.

  Nye oplysninger tyder på, at det nok ikke er Kathrine på billedet var Vejleby skole, da en anden pige på billedet skulle være identificeret som en der ikke gik der samtidig med Kathrine. Pigen fra Vejleby har måske også lidt lysere hår end “vores Kathrine”…

 3. Henrik Lowsen Wested

  Et par kommentarer til Benny Sshwartz Larsen.

  Lærer Wested boede ikke i det lille røde hus umidelbart før landevejen mellem Nakskov og Rødby. Det gjorde min bedstefar Jens Wested som tidligere boede på Ågård i Vejleby. Lærer Wested flyttede fra Vejleby Skole til Herlev. Bedstefar forblev i Vejleby til midt i halvfjerdserne og handlede i Brugsen i Vejleby-lille og hvidhåret og i øvrigt stædig og sej som Jyder normalt. Min far Anton Wested drev Ågård videre til sin død i 1963.
  Lise Munk besøgte i øvrigt Ågård i Vejleby. Mener at kunne huske, at vi hvert år udvekslede julehilsener–måske har jeg også siddet på skødet af hende ved et besøg i Vejleby.

  De bedste hilsener Henrik Lowsen Wested.

 4. Hanne Vaagan

  Anton Wested var min kære gudfar gift med vores barneouge Ulla Lowsen. Vi bodde på Havrevæ gprd i Østofte. Hed Pedersen. Åsta, Holger, Hanne og Erik.
  Vh hilsen Hanne

 5. Benny Schwartz Larsen

  Ups. Jeg var sikke på, at der var lærer Wested, der kom og handlede i Vejleby BRugsforening, men det har så været den omtalte Jens Wested.
  Undskyld mange gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 alda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑