Mathilde Nicoline Gudbjerg var datter af blokkedrejermester i Svendborg, Christen Pedersen Gudbjerg og hustru, Marie Knudsdatter. Hun blev født den 28. januar 1848.

Som 23-årig giftede hun sig i 1871 med Carl Frederik Rasmussen Flindt, 31 år, ligeledes fra Svendborg og skomager som sin far. Carl og Mathilde kom til at bo i Brogade 16 i Svendborg, og Carl arbejdede i 1880’erne og -90’erne som natpolitibetjent. Parret ses her under ved deres hus.

Mathilde Nicoline Gudbjerg og Carl Flindt foran Brogade 16, Svendborg

Ægteparret Flindt foran Brogade 16, Svendborg

Efter mandens død i 1912, flyttede Mathilde på et tidspunkt til Kolding, hvor hun blev “logerende” hos sin ældste søn, Christian Mads Rasmussen Flindt, som ejede Jernbanehotellet i Kolding. Da der var folketælling i 1921 befandt hun sig hos sønnen.

Billedet nederst forestiller Mathilde som ældre, og det er formodentlig taget ved Elvighøj i nærheden af Kolding, hvortil sønnen flyttede i 1926, efter at han havde solgt Jernbanehotellet. I hvert fald siger teksten på billedet, at det er “farmor på Elvighøj”.

Mathilde flyttede dog tilbage til Svendborg, hvor hun senere blev begravet på det, der kunne have været hendes 86 års fødselsdag, den 28. januar 1934.

Mathilde Nicoline Gudbjerg på Elvighøj

"Farmor på Elvighøj"

Mathilde Nicoline Gudbjerg var min tiptipoldemor, ane nr. 61, og mor til Frederik Flindt

 

Kilder

Kirkebøger for Skt. Nikolaj og Vor Frue sogne, Svendborg købstad, Sunds herred, Svendborg amt

Dansk Demografisk Database, diverse folketællinger for Svendborg købstad (ddd.dda.dk)