Alda.dk - Linda's slægtsforskningssider

Om alda.dkEnglish intro | E-mail 

Indhold

Forsiden

Nyheder

Mine aner alfabetisk
Mine aner kronologisk
Bag navnene på mine aner

Links
Litteraturliste
Registre


 

Kilder

Kirkebøger for Skt. Nikolaj og Vor Frue sogne, Svendborg købstad, Sunds herred, Svendborg amt

Dansk Demografisk Database, diverse folketællinger for Svendborg købstad (ddd.dda.dk)

 

Læs også 

Fortælling om Frederik Flindt (Mathildes søn)

Mathilde Nicoline Gudbjerg (1848-1934)

Opdateret 11. juli 2004

Mathilde Nicoline Gudbjerg var datter af blokkedrejermester i Svendborg, Christen Pedersen Gudbjerg og hustru, Marie Knudsdatter. Hun blev født den 28. januar 1848.

Carl og Mathilde Flindt foran Brogade 16

Som 23-årig giftede hun sig i 1871 med Carl Frederik Rasmussen Flindt, 31 år, ligeledes fra Svendborg og skomager som sin far. Carl og Mathilde kom til at bo i Brogade 16 i Svendborg, og Carl arbejdede i 1880'erne og -90'erne som natpolitibetjent. Parret ses her til højre ved deres hus.

Efter mandens død i 1912, flyttede Mathilde på et tidspunkt til Kolding, hvor hun blev "logerende" hos sin ældste søn, Christian Mads Rasmussen Flindt, som ejede Jernbanehotellet i Kolding. Da der var folketælling i 1921 befandt hun sig hos sønnen.

Mathilde Nicoline Gudbjerg som ældreBilledet her til venstre forestiller Mathilde som ældre, og det er formodentlig taget ved Elvighøj i nærheden af Kolding, hvortil sønnen flyttede i 1926, efter at han havde solgt Jernbanehotellet. I hvert fald siger teksten på billedet, at det er "farmor på Elvighøj"

Mathilde flyttede dog tilbage til Svendborg, hvor hun senere blev begravet på det, der kunne have været hendes 86 års fødselsdag, den 28. januar 1934.

 

 

Mathilde Nicoline Flindt f. Gudbjerg er min tiptipoldemor, ane nr. 61.

 


Linda Schwartz Karlsen, 2001-2010