Alda.dk - Linda's slægtsforskningssider

Om alda.dkEnglish intro | E-mail 

Indhold

Forsiden

Nyheder

Mine aner alfabetisk
Mine aner kronologisk
Bag navnene på mine aner

Links
Litteraturliste
Registre

 

 

Webopbygning

Disse sider er opbygget i Nvu, skrevet i HTML 4.01 og gør brug af CSS og PHP.

Document made with Nvu

 

Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

 

Velkommen

På disse sider præsenterer jeg mine slægtsforskningsresultater og jeg håber, at de kan være til gavn for andre. Jeg har forsket i min slægt siden januar 1997, og jeg har efterhånden fundet mange interessante oplysninger om mine forfædre.

Hvis du genkender navne blandt mine aner, eller hvis du har kommentarer til noget af det, du finder her på siderne, hører jeg meget gerne fra dig.
 

Seneste nyheder

Nye oplysninger om triste skæbner

[24-10-2010] Jeg har tit undret mig over, hvad årsagen var, til at mine tiptipoldeforældre pludselig ved folketællingen 1890 boede i hver sin lejlighed på samme matrikelnummer, efter at de havde boet sammen i mere end 20 år og fået 10 børn sammen. De var ikke gift, sandsynligvis fordi Rasmus ikke kunne få tilladelse til at gifte sig igen, efter at være blevet separeret fra sin første kone. Men hvad kunne være årsagen til, at de flyttede fra hinanden, og at Bodil Marie i 1891 giftede sig med en yngre mand og flyttede til København. Ved et tilfælde stødte jeg for nylig på oplysninger, der forklarer årsagen; i slutningen af 1887 bliver en masse ugifte par i Nakskov bedt om at afslutte deres "forargelige samliv" jf. §178 i Straffeloven af 1866. Det vil sige, at de enten skulle gifte sig, eller at de skulle flytte fra hinanden og afslutte samlivet. Bodil Marie bad i februar 1888 fattigvæsenet i Horslunde-Nordlunde om tilladelse til at gifte sig med Rasmus, men Rasmus Pedersen fik tilsyneladende ikke lov til at gifte sig igen - så de måtte flytte fra hinanden, hvis de ikke skulle risikere fængsel. Det var barske betingelser, og jeg har virkelig ondt af mine tiptipoldeforældre. Der er ikke noget at sige til at Bodil Marie prøvede lykken med en anden mand, som hun kunne gifte sig med. Men stakkels Rasmus, der som 66-årig sad tilbage, alene fordi han ikke måtte gifte sig igen, og heller ikke måtte leve sammen "på polsk".

Nye, svenske aner

[30-08-2010] Jeg har fået to hold 4 x tipoldeforældre mere på anetavlen. Det drejer sig om mine aner nummer 234, 235, 238 og 239 fra Sverige. Se navnene her.

Flere nyheder

 


Linda Schwartz Karlsen, 2001-2010