Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Måned: marts 2006

Jordemodereksamen med udmærkelse til Ane Hansdatter

Min 4 x tipoldemor, Ane Hansdatter, som var mor til Karl Hansen, fik sin eksamen som jordemoder fra Fødselsstiftelsen i København den 26. april 1806. To ud af de seks eksaminanter dén dag udmærkede sig særligt ved eksamen – og den ene af dem var Ane. Med denne eksamen kunne Ane tage et embede som jordemoder, men først skulle hun formodentlig have overstået sin graviditet; hun fødte sit tredje barn nøjagtigt én måned efter sin eksamen. Hvor mange børn, Ane hjalp til verden i København efter sin eksamen, ved jeg ikke, men i begyndelsen af februar 1807 var hun jordemoder i Horslunde på Lolland.

Ny webadresse og nyt design

Siderne her er flyttet til det nye domæne alda.dk og har samtidig fået et lidt ændret design. Hvis du oplever links der ikke virker – eller hvis du bare har kommentarer eller forbedringsforslag til siderne her – så send mig endelig en mail.

Karl Hansen spøger stadig…

Jeg har langt om længe tygget mig igennem alle politiforhørene af Karl Hansen m.fl. efter at broderen havde sat ild til sit hus. Under forhørene nævnes et par attester, som jeg i går ledte efter iblandt politidokumenterne fra Lollands Nørre herred 1860 og 1861. Desværre fandt jeg ingen, men jeg fandt noget andet interessant… En mand ved navn Jeppe Hansen politianmeldte nemlig Karl umiddelbart inden de nævnte politiforhør gik i gang. Karl skulle have kaldt ham en “dum hund” efter en afhøring på Nakskov rådhus i sommeren 1860. Karl skulle enten aflægge “corporlig ed” (hvad det så end betyder) på, at han ikke havde kaldt Jeppe Hansen for en dum hund, eller han skulle betale en mulkt. Jeg formoder, at han aflagde eden… Hvad det var for en afhøring, Jeppe og Karl var til i sommeren 1860, vil jeg prøve at finde ud af ved lejlighed.

© 2024 alda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑